Spakenburg Paling BV Haringweg 10 3751 BH Spakenburg The Netherlands telefoon 033 - 29 88 746

Ingrediënten

  • zout
  • 1 kleine ui
  • 1 kg garnalen
  • 1 laurierblad
  • 1 gele paprika
  • 1 dl witte wijn
  • 4 stevige tomaten
  • enkele basilicumblaadjes
  • 3 eetlepels Bertolli olijfolie

 

Bereidingswijze:

De smaak van gegrilde paprika is verrassend anders dan die van de gewoon bereide paprika. De gegrilde paprika geeft een subtiele smaak aan dit klassiek Italiaanse gerecht.

Hak de basilicum en de ui fijn en voeg wat zout en de Bertolli Extra Vergine olijfolie toe.

Blancheer de tomaten. Pel en snij ze in stukjes. Gril de paprika. Verwijder de stukjes zwarte schil en snij de rest in stukjes.

Breng 750 ml water aan de kook en voeg er de wijn en het laurierblad aan toe. Doe vervolgens de garnalen erbij en pocheer ze 2 tot 3 minuten. Afgieten.

Pel de garnalen.

Voeg de tomatenpulp en de stukjes gegrilde paprika bij de basilicum en ui. Laat 15 minuten op een laag vuurtje sudderen.

Schik de garnalen op 4 kleine borden en giet er de groentesaus over.

Serveer bij deze maaltijd Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

 

Bron: receptenvandaag.nl